• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Έναρξη συνεδριών θεραπευτικής εκπαιδευτικής ιππασίας

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 1η επίσκεψη παιδιών του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» στον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μία σειρά από συνεδρίες για το 2017, που σκοπό έχουν να φέρουν τα άτομα με αναπηρία της δομής σε επαφή με το άλογο με σκοπό την ευχαρίστηση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση & βελτίωση των ικανοτήτων τους μέσα από την άσκηση.

Μια ομάδα 6 ατόμων με Αναπηρία, με τους Συνοδούς επισκέφτηκαν τον όμορφο χώρο του Ομίλου όπου οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του Ομίλου τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Η ηρεμία της θάλασσας, η δροσιά της φύσης και η ζεστή φιλοξενία του προσωπικού αποτέλεσαν την καλύτερη έναρξη της δράσης αυτής.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τα άλογα και ήρθαν πολύ γρήγορα σε επαφή μαζί τους. Τάισαν, χάιδεψαν, περιποιήθηκαν και ανέβηκαν στα άλογα δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη και οικειότητα μαζί τους. Επιβεβαιώθηκε έτσι για ακόμα μία φορά ότι η ιππασία και η επαφή με αυτό το ζώο δρα θεραπευτικά τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία όλων μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος ορίστηκαν ημέρες και ώρες για τις συνεδρίες διαφορετικών ομάδων παιδιών, με σκοπό όλοι να αποκτήσουν τα οφέλη της επαφής με το άλογο.

Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του Ιππικού Ομίλου και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να έχει διάρκεια στο χρόνο.

20170407_112413