• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ημέρας για την οικογένεια» (FAMILY DAY)

Δημιουργία εικόνας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αθλητικοί αγώνες στα ΚΔΑΠ Θέρμης, Καρδίας και Τριλόφου που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της «Ημέρας για την Οικογένεια» (Family Day). Στις 10, 12 και 15 Μαϊου, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνίστηκαν σε μια σειρά από άκρως διασκεδαστικά αθλήματα, με απώτερο στόχο τη χαρά του παιχνιδιού, διδάσκοντας στην πράξη την αξία της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία που προσφέρει ο αθλητισμός μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού.

Αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της σειράς αθλητικών αγώνων έδωσε ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας της Οικογένειας η οποία καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/47/237) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας και της σημασίας που δίδεται στον ποιοτικό χρόνο κατά τον οποίο οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μοιράζονται εμπειρίες, κάνουν δραστηριότητες όλοι μαζί σαν οικογένεια που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του νομικού προσώπου με αρμοδιότητα την Κοινωνική Πρόνοια.

Δημιουργία εικόνας3