• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/120520.cloudwaysapps.com/tpuwnydfqd/public_html/wp-content/themes/thermi/header.php on line 98

Βελτίωση των Εκπαιδευτικών Πρακτικών στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία & Διαρκής Επαγγελματική Ανάπτυξη, ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εγχείρημα

Ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εγχείρημα ξεκίνησαν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό ‘Ιδρυμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των παιδαγωγών μέσα από την αυτοαξιολόγηση, την αυτοβελτίωση και τέλος την εναρμόνιση. Οι εργασίες της πρώτης συνάντησης του κύκλου των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προσχολική αγωγή ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης.
2Στο σεμινάριο με θέμα τη “Βελτίωση των Εκπαιδευτικών Πρακτικών στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία & τη Διαρκή Επαγγελματική Ανάπτυξη” εισηγήθηκαν η κα Ευρυδίκη Ζαχοπούλου, καθηγήτρια ΑΤΕΙΘ, ο κ. Βασίλης Γραμματικόπουλος, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο κ. Αθανάσιος Γρηγοριάδης, Επ. Καθηγητής Α.Π.Θ.
Πιο αναλυτικά, τα σεμινάρια αφορούν στην αξιολόγηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στην προσχολική εκπαίδευση σε μια σειρά θεμάτων όπως ο χώρος και η επίπλωση, οι ρουτίνες προσωπικής φροντίδας των παιδιών, η χρήση της γλώσσας και η λογική σκέψη, οι δραστηριότητες, οι αλληλεπιδράσεις με τα άλλα παιδιά και με τις παιδαγωγούς, τη δομή του προγράμματος, καθώς και τις σχέσεις με τους γονείς και το προσωπικό με βάση την κλίμακα ECERS-R.
1Το συντονισμό είχε η διευθύντρια Προσχολικής Αγωγής κ. Ελένη Τσολακίδου, η οποία τόνισε πόσο σημαντική για τους εργαζόμενους στις δομές της προσχολικής αγωγής, είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εξειδίκευση, η βελτίωση των νέων καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και η εφαρμογή τους στην καθημερινότητα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στις δομές του Δήμου Θέρμης. Οι εισηγητές, με την σειρά τους, μέσα από διεθνή εφαρμοσμένα πρότυπα ανέπτυξαν τις τεχνικές και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι παιδαγωγοί για να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές παιδαγωγικές υπηρεσίες στους μικρούς φίλους της προσχολικής ηλικίας.