• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Εικαστική παρέμβαση του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» στο πάρκο «Παραμάνα» στη Θέρμη

Μια όμορφη μέρα ξεκίνησε στο πάρκο Παραμάνα, στη Θέρμη, για τους νέους και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», την Τετάρτη 9 Μαΐου.  Επιτέλους, θα ολοκληρωνόταν μία προετοιμασία μηνών που αφορούσε στην εικαστική μεταμόρφωση του αμφιθέατρου στο πάρκο. Τα σκαλιά του θα ζωντάνευαν με «συνθέσεις σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο»,  σαν πίνακας του Μόντριαν.

Και όλοι συνέβαλαν σε αυτό. Η υπηρεσία συντήρησης και αυτεπιστασίας στην Τεχνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, η Δημοτική Επιχείρηση με τον ακούραστο ηχολήπτης μας Γρηγόρη Μόσχου.

Όλα τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ, με τους εκπαιδευτές τους και τους καινούριους τους φίλους από τα ΙΕΚ Θέρμης και ΑΚΜΗ, ντυμένα με τα μπλουζάκια του ΚΔΑΠ, περίμεναν τη δροσερή παρέα των φοιτητών του Τμήματος Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. που κατέφθασαν στο χώρο στις 10:30 και έπιασαν αμέσως τα πινέλα.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Σταματία Βαλαβάνη, ψυχολόγος της δομής, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην κοινή αυτή προσπάθεια και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης κ. Σωτήρη Βογιατζή και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης, που πίστεψαν στην ιδέα του δρώμενου «Ομορφαίνοντας δημόσιους χώρους – φιλοτεχνώντας μέρη στατικά και ψυχρά» και έδωσαν την συγκατάθεσή τους στη μεταμόρφωση αυτή.

Η εικαστικός της δομής Δήμητρα Κερεφιάδου ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο καθηγητή του Τμήματος Γλυπτικής και Διευθυντή κ. Γιώργο Τσάρα, για τα τέσσερα χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας με τους φοιτητές του τμήματός του και ιδιαίτερα την κα Μαρία Χαλβατζή, την «ψυχή του εργαστηρίου Γλυπτικής» & βοηθό του υπεύθυνου καθηγητή του Τμήματος.

Οι κάθετες και παράλληλες γραμμές που είχαν χαραχθεί στα σκαλοπάτια του αμφιθέατρου γέμισαν χρώματα από τα πινέλα των νέων του ΚΔΑΠ που με τη βοήθεια των φοιτητών αποτύπωσαν την τεχνική του Μοντριάν.

Προσκαλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι φίλοι μας από το Ε.Ε.Ε.Κ. Θέρμης που κατέφθασαν στο πάρκο συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης.

Ήταν πραγματικά μία πολύ όμορφη μέρα. Μέχρι και ο καιρός βοήθησε σ’ αυτό κόντρα στις δυσμενείς προβλέψεις. Η συνέργεια των ατόμων με αναπηρία με τους νεαρούς καλλιτέχνες-φοιτητές απέδωσε στην κοινωνία της Θέρμης έναν όμορφο «πίνακα». Και η κοινωνία «αγκάλιασε» τη δράση. Οι μαμάδες με τα μωρά τους στο πάρκο, οι απλοί άνθρωποι που έφεραν από καρδιάς ένα γλυκό για την εκδήλωση, οι άνθρωποι που ρώτησαν «δέχεστε εθελοντές?».

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στέλιο Αποστόλου καθώς και τον Πρόεδρο, τον νέο Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ –ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» κ.κ. Πασχάλη Αναγνώστου, Γιώργο Αγγέλου & Σταύρο Κουγιουμτζίδη.