• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Ημερήσια εκδρομή για τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγκαλιά-ζω» στο πάρκο δεινοσαύρων

Μια εξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και το Μουσείο Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου. Περιηγήθηκαν στους χώρους με τα  ομοιώματα και απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια, ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Εξέλιξης –ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με συλλογές από εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες – το Μουσείο Μαμούθ – η πρώτη προσπάθεια στη χώρα όπου εκτίθενται πραγματικά απολιθώματα μαμούθ από την εποχή των παγετώνων, συλλογές με πετρώματα και θαλασσινά απολιθώματα από την έρημο Σαχάρα– και το Πάρκο Θηλαστικών – με τα θηλαστικά του χτες και του σήμερα σε φυσικό μέγεθος.

Το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο είναι η μεγαλύτερη έκθεση Δεινοσαύρων και Θηλαστικών σε φυσικό μέγεθος σε ολόκληρη την Ευρώπη και τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. ενώ την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.

Η όμορφη εκδρομή συμπληρώθηκε με ένα εξαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στα Κωνσταντινοπολίτικα στην Πυλαία με θέα όλη την πόλη. Η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ημερήσιων εκδρομών που υλοποιείται για τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται στη δομή του «Αγκαλιά-ζω» και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας -Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής  του Δήμου Θέρμης.