• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Η απλότητα που δημιουργεί φαντασία.

Το σπίτι μας είναι ένα οικείο μέρος, φροντίδας και αγάπης για τα βρέφη μας, πράγμα που σημαίνει, ότι τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν  να αναπτυχθούν, να εξερευνήσουν  και να δημιουργήσουν μέσα σε  ασφαλές περιβάλλον.  Βασικός κανόνας όμως για να μπορέσει  το βρέφος  να εξελιχθεί,  είναι  να του δοθεί  η ευκαιρία για  αυτονομία.

— Ως γνωστόν  τα βρεφάκια μας λατρεύουν  τον χώρο της  κουζίνας. Αντί λοιπόν να τους απαγορευτεί  η  είσοδος σ’ αυτήν, μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος αποκλειστικά  γι’ αυτά. Ένα χαμηλό ντουλάπι ή συρτάρι  με  ασφαλή αντικείμενα κουζίνας, θα ήταν το ιδανικό για να μπορέσει να     παίξει ελεύθερα, αλλά  και να αναπτύξει την λεπτή κινητικότητα. Όπως επίσης, μια λεκάνη  με ακίνδυνο υλικό, όπως σιμιγδάλι και κρυμμένα   αντικείμενα ή παιχνίδια του, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να περάσει δημιουργικά την ώρα, να διασκεδάσει αλλά και να ψυχαγωγηθεί.

–Αρκετό  ενδιαφέρον  παρουσιάζει  στα βρέφη  και η εναλλαγή. Ένα σεντόνι πάνω σε μια βελέντζα, ένα  πατάκι πάνω στα πλακάκια, διάφορες υφές υφασμάτων στα καλύμματα του σαλονιού και πολλές άλλες  παραλλαγές, εξάπτουν την φαντασία αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσεται και η αδρή κινητικότητα.

–Επίσης μια καθημερινή συνήθεια του βρέφους, που μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως εκπαιδευτική,  είναι  η    ώρα του μπάνιου. Μέσα στο νερό μπορούν να υπάρχουν διάφορα καθημερινά αντικείμενα  (ποτιστήρι,            στραγγιστήρι, κουζινικά, κ.α.) όπως επίσης και παιχνίδια, άλλα που επιπλέουν και άλλα όχι. Η παραπάνω           αλληλεπίδραση βοηθά το βρέφος  να έρθει σε επαφή και να ανακαλύψει φυσικές και προμαθηματικές έννοιες και όλα αυτά απλά  παίζοντας.  Το ίδιο παιχνίδι, μπορεί να γίνει στο μπαλκόνι ή στην αυλή, σε λεκάνη με      νερό.

–Ακόμα, το δωμάτιο του βρέφους μας, μπορεί να γίνει  ένα μικρό μουσείο με εκθέματα  τέχνης. Αντί  για τα   παιδικά κλασικά σχέδια που βομβαρδίζουν  τα παιδιά  από παντού, μπορούν να εκτυπωθούν όμορφοι πίνακες που θα στολίζουν τους τοίχους. Αργότερα , θα μπορεί  το ίδιο το παιδί να διαλέξει ποιον πίνακα θα      διακοσμήσει, αποκτώντας έτσι ερεθίσματα, ώστε μεγαλώνοντας να αγαπήσει την τέχνη, αλλά και να                 αναπτύξει τον  κόσμο.