• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/120520.cloudwaysapps.com/tpuwnydfqd/public_html/wp-content/themes/thermi/header.php on line 98

Κατ΄οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία

Αξιοσημείωτη ήταν η δράση και η προσφορά του προσωπικού, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος κοινωνικής προστασίας κατ΄οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία, με την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες και με προτεραιότητα σε όλους τους συμπολίτες μας, που είτε δεν εξυπηρετούνται πλήρως, είτε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ή διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλειμμένοι, ή δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους. Το προσωπικό του προγράμματος, φρόντισε για την αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωσή τους, την παραμονή στο φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σπίτι των πολιτών και αφορούν συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα νοικοκυριού, συντροφιά, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες. Παρέχονται περιοδικές επισκέψεις του προσωπικού στο σπίτι των εξυπηρετουμένων ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές τους .
Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες και συγκεκριμένα τέσσερις (4) Κοινωνικούς Λειτουργούς, πέντε (5) Νοσηλευτές και επτά (7) Οικιακούς Βοηθούς. Μέσω του προγράμματος εξασφαλίζεται στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και τις άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Το προσωπικό του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» εξυπηρετεί σήμερα τριακόσιους πενήντα οκτώ συμπολίτες μας, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος πραγματοποιούν επισκέψεις σε εβδομαδιαία βάση στα παραρτήματα των ΚΑΠΗ με αρμοδιότητα τη στήριξη των μελών σε προσωπικό, οικογενειακό και συλλογικό επίπεδο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, πραγματοποιούν κατ’οίκον επισκέψεις σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με στόχο την καταγραφή των αναγκών τους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Θέρμης, με το Τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και διενεργούν Κοινωνικές Έρευνες σε περιπτώσεις περίθαλψης ασθενών σε Κλινικές και Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων, Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία ή για λογαριασμό περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Από τις δράσεις του τριμήνου δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο των οποίων Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», παρακολούθησαν εκπαιδευτικά μαθήματα για την «Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας». Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξάλλου, συμμετείχαν και στις συναντήσεις των φορέων και υπηρεσιών υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογενειών σε κίνδυνο, που διοργανώθηκαν νμε πρωτοβουλία της Εταιρίας προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και την Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, με στόχο τη γνωριμία και τη διασύνδεση των φορέων που συνεργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα περιστατικά.