• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Κατασκευή γλυπτού για τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ «Αγκαλιά-ζω» στα εργαστήρια του Τμήματος Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Μετά από 3 χρόνια συνεργασίας με το Τμήμα Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γιώργο Τσάρα, τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ προχωρούν στη δημιουργία του δικού τους γλυπτού, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Η συνεργασία με το Τμήμα Γλυπτικής ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο του 2015 και σ’ όλη αυτή τη διάρκεια, τα παιδιά της δομής  όχι μόνο ενσωματώθηκαν στο τμήμα αλλά  έμαθαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν σχέσεις  καρδιάς  με τους φοιτητές και τους υπεύθυνους του τμήματος. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ επισκέπτονται το Εργαστήριο του Τμήματος σε τακτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, με το λεωφορείο της δομής και η επίσκεψη αφορά διαφορετικές ομάδες παιδιών κάθε φορά. Στο πλαίσιο αυτών των εκπαιδευτικών επισκέψεων διερευνήθηκε η κατεύθυνση εκπαίδευσης ως προς την κατασκευή και εκμάθηση, με βάση τις λειτουργικές δυνατότητες των παιδιών. Αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης αποτελεί το παραπάνω γλυπτό, η κατασκευή του οποίου δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά ακολουθεί όλη την εξέλιξη της κατασκευής – δημιουργίας ενός γλυπτού.

Το Εργαστήριο Γλυπτικής λειτουργεί από το 1984-85 και οι εφαρμογές του Εργαστηρίου εκτείνονται στους τομείς της Μαρμαροτεχνίας, της Γυψοτεχνίας, της Τεχνολογίας Υλικών, της Χύτευσης, της Ψηφιακής Τεχνολογίας, της Μεταλλοτεχνίας, της Κεραμικής, του Καλλιτεχνικού Γυαλιού, τις Κατασκευές, το Σχέδιο, την Πλαστική, κ.ά.

wp_20170405_001