• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών ανταποκρίθηκε το ΝΠΔΔ του Δήμου Θέρμης στην προσπάθεια αποφυγής και περιορισμού διάδοσης της Πανδημίας

Σε σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες προχώρησε το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» στην κατεύθυνση λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωνoϊού COVID-19.

Από την πρώτη ώρα εμφάνισης της Πανδημίας, στις αρχές Μαρτίου, το ΝΠΔΔ με απόφασή του προχώρησε στην απαλλαγή καταβολής τροφείων στους γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ. Με νέα απόφασή του προχώρησε και στην απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων των κυλικείων στους χώρους λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θέρμης. Οι αποφάσεις αφορούν το χρονικό διάστημα από 01/03/2020 και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά σε εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων, επειδή η λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-μεΑ καθώς και των κυλικείων ΚΑΠΗ διακόπηκε με απόφαση του Κράτους.

Σε συνέχεια κατόπιν αλληλογραφίας του Ν.Π.Δ.Δ. με αρμόδιο Τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παραλήφθηκαν στις 24/4/2020, για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Θέρμης, τριακόσια επτά (307) πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν ρύζι, αλεύρι γενικής χρήσης, ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ζυμαρικά, φακές, τοματοχυμό, αλάτι, μαρμελάδα, χαλβά, τόνος κονσέρβα, γάλα, πραλίνα.  Τα πακέτα διανεμήθηκαν από υπαλλήλους του νομικού προσώπου στους δικαιούχους του προγράμματος. Τα προϊόντα παραλήφθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό και σε εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11.03.2020 και ΦΕΚ64/τ.Α΄/14.03.2020 & ΦΕΚ 68/τ.Α΄/20.03.2020) της υπουργικής απόφασης του Υ.Π.Ε.Σ. Η παραλαβή των προϊόντων έγινε μέσω της εταιρίας ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε.

Στο ίδιο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διέθεσε στο Ν.Π.Δ.Δ. οκτώ χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα έξι (8596) έτοιμα γεύματα σε κρύα μορφή για την κάλυψη μεσημεριανού και βραδινού γεύματος σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων του Δήμου μας. Τα έτοιμα γεύματα διανεμήθηκαν από υπαλλήλους του νομικού προσώπου στους δικαιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Θέρμης.  Η παρασκευή και η παράδοση των γευμάτων πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ Α.Ε. κατά το χρονικό διάστημα από 27/04/2020 μέχρι και 15/05/2020 και τα γεύματα πληρούσαν απόλυτα τις οριζόμενες προδιαγραφές ποιότητας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στους χώρους που συνταγογραφεί ο γιατρός των ΚΑΠΗ αρχικά στη Θέρμη και στο Τριάδι, στα Αγροτικά Ιατρεία Μίκρας και στη συνέχεια στις Λακκιάς, Μονοπηγάδου και Περιστεράς όπου συνταγογραφούν οι γιατροί του Κ.Υ. Θέρμης.

Η μεγάλη προσπάθεια του Ν.Π.Δ.Δ. συνεχίζεται έως και σήμερα να συνδράμει με προσωπικό του τις υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική Υπηρεσία, Κέντρο Κοινότητας, Υπηρεσία Καθαριότητας) και ταυτόχρονα με τους υπαλλήλους που εργάζονται στα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι σε πρωινή και απογευματινή βάρδια για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων του Δήμου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλο το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί, αυτοί παραμένουν ανοικτοί με προσωπικό ασφαλείας στο Δήμο Θέρμης, τόσο για την καθαριότητα των χώρων τους όσο και για την εξυπηρέτηση των γονέων στις νέες εγγραφές των παιδιών τους.