• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης

Τηρώντας τα πρωτόκολλα  για την ασφαλή λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού, ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 την λειτουργία τους τα 3 ΚΔΑΠ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης.  Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων,   ο έλεγχος στην  προσέλευση παιδιών,  ο επιμερισμός σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και  η  σωστή χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών αποτελούν βασικό μέλημα του εξειδικευμένου και απόλυτα υπεύθυνου προσωπικού των ΚΔΑΠ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε  Θέρμη, Τρίλοφο και Βασιλικά του Δήμου Θέρμης  αποτελούν τους ασφαλείς χώρους  δημιουργίας, μάθησης,  παιχνιδιού, ομαδικότητας και καλλιέργειας των κοινωνικών δεξιοτήτων στον οποίο τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ διευκολύνει τους γονείς στην καθημερινότητά τους, στην διευθέτηση της εργασίας του,  βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας.

Με σκοπό να γνωρίσουν οι γονείς τις δραστηριότητες των  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Θέρμης , το ΚΔΑΠ του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών μετέφερε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου τις δράσεις του, από τις 19:00 – 20:00, στην  κεντρική πλατεία των Βασιλικών. Εκεί, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους,  έκαναν το μάθημα των εικαστικών τους,   το μάθημα της μουσικής  και χόρεψαν με την ψυχή τους  πάνω σε γνωστή χορογραφία τους.

Ενημερώνουμε τους γονείς να παρακολουθούν το site της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr) καθώς εντός των ημερών προβλέπεται να προβεί σε έκδοση των voucher των οικογενειών οι οποίες  παρόλο που το δικαιούνταν δεν πήραν το πολυπόθητο voucher, έτσι ώστε να απευθυνθούν στα Δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για την έναρξη των δραστηριοτήτων των παιδιών τους.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε στις 9/9/2020, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση των Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με το ποσό των 10 εκατ. Ευρώ μέσω ειδικού Προγράμματος, για την κάλυψη δεκάδων χιλιάδων παιδιών που δεν έλαβαν voucher για ΚΔΑΠ ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν τα κριτήρια που τέθηκαν. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία της οικονομικής  ενίσχυσης  των Εντολών Τοποθέτησης (voucher)  ώστε να μην μείνουν οι δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης κενές από εγγραφές επιδοτούμενων παιδιών.