• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Θέρμης

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Θέρμης «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»  ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2017–2018.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ ξεκίνησε σήμερα με λειτουργία πρωινού ωραρίου έως τις 8 Σεπτέμβρη. Από τις 11 Σεπτεμβρίου τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν σε απογευματινό ωράριο.

Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενες μητέρες, αυτοαπασχολούμενες, ή άνεργες οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ  σε ισχύ με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Στο νέο χειμερινό πρόγραμμα, εντάσσονται οργανωμένες ομάδες δραστηριοτήτων  βάσει  εβδομαδιαίου προγράμματος, όπως μουσική και μουσικο-κινητική αγωγή, παιδική λογοτεχνία, εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό κ.α., θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο,  μαθήματα κινηματογράφου, αθλητικές δραστηριότητες όπως ενόργανη γυμναστική, πινγκ πονγκ, pilates,  ξένες γλώσσες και πληροφορική. Για πρώτη φορά φέτος εισάγονται αθλήματα στίβου και εκπαιδευτική ρομποτική.

Κατά τη διάρκεια του έτους τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες και εκτός των δομών, όπως συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, επισκέψεις στα μουσεία της πόλης, επισκέψεις στο Δημοτικό Ωδείο, καθώς και σε μια πληθώρα δράσεων που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε ώστε να είναι ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών, προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να επιλέξει την ομάδα των δραστηριοτήτων που επιθυμεί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του κάθε υπεύθυνου/ης παιδαγωγού ανά δομή ΚΔΑΠ:

  • ΚΔΑΠ Θέρμης, Αγτζίδου Αναστασία, τηλ: 2310 460296, 2ο Δημ. Σχολείο, Μανδρίτσα 2
  • ΚΔΑΠ Τριλόφου, Μουρατίδου Αλεξάνδρα, τηλ: 23920 66084, 2ο Δημ. Σχολείο Τριλόφου
  • ΚΔΑΠ Ν.Ρυσίου,  Γκοστίλη Λίνα, τηλ: 23920 73557, Δημ. Σχολείο Ν. Ρυσίου
  • ΚΔΑΠ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, Λεμονάκη Ελένη, τηλ: 23960 23713

Δείτε το πρόγραμμα του κάθε ΚΔΑΠ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΔΑΠ ΣΥΝΟΛΙΚΟ

 

Το ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί σε 2 βάρδιες. Η ομάδα του εξειδικευμένου προσωπικού περιλαμβάνει ειδικότητες ψυχολόγου, γυμναστή, φυσιοθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή, εικαστικού, λογοθεραπευτή-εργοθεραπευτή και βοηθητικό προσωπικό ειδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα των ειδικοτήτων δημιουργείται με σκοπό να εξυπηρετήσει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τις πολλαπλές ανάγκες ψυχοσωματικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των παιδιών και περιλαμβάνει εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, εκπαιδεύσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις.

  • ΚΔΑΠ –μεΑ «Αγκαλιά-ζω», Βαλαβάνη Σταματία, τηλ: 2310 465696, Ταβάκη 28 – Θέρμη

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω», μπορείτε να απευθύνεστε και στα γραφεία των «ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», Πλατεία Δημαρχείου – Τρίλοφος, τηλ: 2393 30 213, 214 & 219, ώρες: 07:30π.μ.– 15:00μ.μ.