• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Πρόγραμμα εκδηλώσεων των παραρτημάτων ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης για το Δεκέμβριο

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα εκδηλώσεων των παραρτημάτων ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης για το μήνα Δεκέμβριο. Τα μέλη έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και με τη συμμετοχή τους η οποία ήταν εντυπωσιακή πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», ως εξής:

Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν:

  • Στα πλαίσια του σχεδιασμού για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ συνεχίστηκε, με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Θέρμης, η διοργάνωση ομιλιών σε άλλα δυο παραρτήματα ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης, με θέμα: ”Υγιεινή Διατροφή και Τρίτη Ηλικία” από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο του Κέντρου Υγείας Θέρμης Αθανασία Βλάχου και την επισκέπτρια υγείας Ηλιάννα Πρίνου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΑΠΗ Κ. ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Τριλόφου. Η ανταπόκριση των μελών των ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη και κατά τη διάρκεια των ομιλιών είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους για την διατροφή που πρέπει να ακολουθούν σύμφωνα με τα προβλήματα υγείας που έχουν και έδειξαν ενδιαφέρον για τις συμβουλές διατροφής που προτάθηκαν.
  • Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων του Δήμου Θέρμης τα παραρτήματα των ΚΑΠΗ με την ενεργή συμμετοχή τους μπήκαν στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η χορωδία του ΚΑΠΗ Βασιλικών συμμετείχε στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ενώ την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το ΚΑΠΗ Γυναικών Θέρμης συμμετείχε στο στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με στολίδια που έφτιαξαν τα μέλη του ΚΑΠΗ. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το ΚΑΠΗ Κ. Σχολαρίου έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.
  • Τη θεατρική Παράσταση «Το 3ο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, στη Μονή Λαζαριστών, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.
  • Το ΚΑΠΗ Τριαδίου παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Ξεκίνησε η λειτουργία των τμημάτων χορωδίας, παραδοσιακού χορού & γυμναστικής στα ΚΑΠΗ

Το ΝΠΔΔ «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Θέρμης στην προσπάθειά του να προσφέρει επιπλέον δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας, ανέθεσε με σύμβαση στη Δημοτική επιχείρηση, την ανάπτυξη προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών χορωδιών για τα ΚΑΠΗ Βασιλικών,  Αγ. Παρασκευής, Τριαδίου, Ν. Ραιδεστού, Τριλόφου, Καρδίας, Θέρμης και Κ. Σχολαρίου, Οι χορωδίες που έχουν δημιουργηθεί, αριθμούν σήμερα πάνω από 100 μέλη, προετοιμάζοντας με μεγάλη χαρά χορωδιακές συναντήσεις, και αφιερώματα.

Παράλληλα ξεκίνησαν τα προγράμματα παραδοσιακού χορού και γυμναστικής για τα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Τριαδίου, Ν. Ραιδεστού, Ταγαράδων, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας και Θέρμης και γυμναστών για τα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Τριαδίου, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας, Σχολαρίου, Ταγαράδων, Θέρμης και Αγ. Παρασκευής. Τα τμήματα γυμναστικής λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα, στοχεύοντας στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης όπως και στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αριθμούν πάνω από 150 μέλη. Τέλος, τα τμήματα παραδοσιακού χορού, συμβάλλοντας ενεργά στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μελών των ΚΑΠΗ του δήμου που τα αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό. Τα χορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος μας και όμοροι δήμοι.

Η συμμετοχή σε όλα τα τμήματα για τα μέλη του ΚΑΠΗ είναι δωρεάν.

Ημερήσιες εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν:

  • Το ΚΑΠΗ Ν. Ραιδεστού διοργάνωσε στις 3 Δεκεμβρίου εκδρομή στην Ονειρούπολη Δράμας.
  • Το ΚΑΠΗ Θέρμης διοργάνωσε στις 27 Δεκεμβρίου εκδρομή στα Τρίκαλα και στον Μύλο των Ξωτικών.