• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Στον προγραμματισμό με γραμμές εντολών, εξοικειώνονται τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης και Νέου Ρυσίου στα μαθήματα ρομποτικής

Με την εφαρμογή “Project 1 – Carouzel” συνεχίζονται τα μαθήματα στο εργαστήρι ρομποτικής των Κ.Δ.Α.Π της Θέρμης και του νέου Νέου Ρυσίου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρογραφία του γνωστού σε όλους μας carousel που συναντάμε όλοι μας στα λούνα Παρκ. Το Carousel είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή που συνδυάζει, περιστροφική και παλινδρομική κίνηση.

Αυτό το πετυχαίνει με το συνδυασμό της ταυτόχρονης λειτουργίας 4 οδοντωτών τροχών (γραναζιών).
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται έλεγχος της κίνησης όχι με τη χρήση αισθητήρα κλίσης, όπως έχουν διδαχτεί έως τώρα οι μαθητές των τμημάτων ρομποτικής, αλλά με τη χρήση του software μετρητή.

Η χρήση του συγκεκριμένου μετρητή έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να καταφέρουν να αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του μηχανισμού, καθώς και να αλλάζουν την φορά περιστροφής του σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Τέλος στο πλαίσιο των μαθημάτων θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά ο προγραμματισμός του μοντέλου με τη χρήση της πλατφόρμας scratch, ώστε οι συμμετέχοντες να εντρυφήσουν περισσότερο στον προγραμματισμό με γραμμές εντολών, σε αντίθεση με τον οπτικό προγραμματισμό στον οποίο είχαν μέχρι τώρα εξοικειωθεί.