• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Επίσκεψη του Κδαπ-μεΑ “Αγκαλιά-ζω” στο Πλανητάριο

Δέκα πέντε παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» και οι εκπαιδευτές – συνοδοί τους επισκέφτηκαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το Πλανητάριο στη Θέρμη, στο πλαίσιο οργανωμένης επίσκεψης.

Στην πανοραμική θολωτή οθόνη του Πλανητάριου, τα παιδιά απόλαυσαν μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση, τον «Μαγεμένο Ύφαλο-Kaluoka Ήina», που εξελίσσεται στον φαντασμαγορικό κόσμο του βυθού, Ο «Μαγεμένος Ύφαλος» που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ηλεκτρονικούς υπολογιστές  αποκλειστικά για να προβληθεί σε θόλο Πλανηταρίου, δίνει στον θεατή τη μοναδική αίσθηση πως βρίσκεται στην καρδιά της δράσης… μέσα στο νερό, ενώ  παράλληλα μεταφέρει μηνύματα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τον σεβασμό  για τη   φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει κλπ.

Η επίσκεψη του ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ στο Πλανητάριο αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στη γνωριμία των φιλοξενούμενων παιδιών της δομής με την κοινωνική, επιχειρηματική, πολιτιστική δραστηριότητα ατόμων και επιχειρήσεων στο Δήμο Θέρμης καθώς και με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πλανητάριο στην Ελλάδα με διάμετρο θόλου 18 μέτρων και φιλοξενία 150 θεατών. Βρίσκεται στο  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS), που αποτελεί πολιτιστικό και επιμορφωτικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό προσφέροντας τη δυνατότητα για τη γνωριμία και την κατανόηση της Τεχνολογίας και των Θετικών Επιστημών.