• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Συνεδρίες Θεραπευτικής Ιππασίας

Το ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» ξεκίνησε τις επισκέψεις στο Κτήμα Δέδα στην Πυλαία με σκοπό την πραγματοποίηση συνεδριών θεραπευτικής ιππασίας για τα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής.

Μέσα στον καταπράσινο χώρο του κτήματος και κάτω από την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας θεραπευτικής ιππασίας Φωτεινής Κεδρά, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (HETI), πραγματοποιούνται 20λεπτες συνεδρίες για κάθε παιδί πάνω στο άλογο. Εκτός από το κομμάτι της εκπαίδευσης που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά συμμετέχουν στο τάισμα και γενικά στην περιποίηση του αλόγου καθώς η επαφή με αυτό το ζώο δρα θεραπευτικά και στην ψυχολογία του.

Η θεραπευτική ιππασία χρησιμοποιείται ως μέσο βελτίωσης του νευρικού συστήματος ατόμων με αναπηρία που αντανακλά στη βελτίωση των ικανοτήτων τους μέσα από την άσκηση ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται.

Οι επισκέψεις στο κτήμα Δέδα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση με ομάδες παιδιών, η μεταφορά των οποίων γίνεται με το λεωφορείο ειδικού τύπου της δομής.