• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Το ΚΔΑΠ-μεΑ “Αγκαλιά-ζω” γιορτάσε τα Χριστούγεννα

20161229_110003Αποχαιρετώντας το 2016 και υποδεχόμενο το 2017, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγκαλιά-ζω»  του Δήμου Θέρμης, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή να ζήσουν το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, προσέφερε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο είχαν η διασκέδαση και η δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εξελίχθηκε ως εξής:

Την Παρασκευή 23/12/16 ομάδα παιδιών έψαλλε τα κάλαντα στο Δημοτικό Κατάστημα Τρίλόφου και στα ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου, Καρδίας και Ν. Ρυσίου.

Την Τρίτη 27/12/16 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο του ΚΔΑΠ την Χριστουγεννιάτικη ταινία “Arthur Christmas”.

Την Τετάρτη 28/12/16 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν από τον Αγ. Βασίλη τα δώρα τους, που δημιουργήθηκαν από τα ίδια στα εικαστικά εργαστήρια με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής κας Δήμητρας Κερεφιάδου και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την Πέμπτη 29/12/16 και την Τρίτη 03/01/17 τα παιδιά έζησαν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία στον «Αστερόκοσμο», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν σε παιχνίδια και Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια, βρέθηκαν μέσα σε θεματικά διαδραστικά σπιτάκια και γεύτηκαν λαχταριστές εορταστικές λιχουδιές. Ελπίζουμε να τους χαρίσαμε χαμόγελα πολλών …‘’αστέρων’’!

Την Παρασκευή 30/12/16 τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ -μεΑ «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, στο Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε αρχικά το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ -μεΑ για το παράδειγμα που δίνει σε όλους μας, της δύναμης, της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας, που  τόσο λείπει από πολύ κόσμο, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα. Το κυριότερο πρόβλημα αυτής της οικονομικής κρίσης είναι να απουσιάζει η αισιοδοξία και η ελπίδα για το αύριο. «Κι εσείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, «μέσα στα τόσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζετε, διδάσκετε σε όλους μας την υποστήριξη, τη συνέπεια, τη  συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, γι΄αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω για το πολύ σημαντικό έργο σας παρά τα όποια προβλήματα», τόνισε.

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στην πολιτική βούληση του Δήμου Θέρμης να συνεχίσει να παρέχει όλα τα μέσα για την ικανοποίηση  των όποιων αναγκών του σχολείου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, με την ταυτόχρονη προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση των διακρίσεων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης και την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

Στα παιδιά ο Δήμαρχος προσέφερε γλυκά και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία, καλή πρόοδο, να μην σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και πάντοτε με την παρουσία τους να αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης και αποφασιστικότητας, ένα παράδειγμα ζωής.

Τα παιδιά συνέχισαν να καλαντίζουν τα κάλαντα στα παρευρισκόμενα μέλη των ΚΑΠΗ Τριαδίου και Ν. Ραιδεστού.

Την Δευτέρα 02/01/17 στο εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παρασκευάστηκαν από τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους  χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Την Τετάρτη 04/01/17 επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Εικαστικές παρεμβάσεις & ανακύκλωση» και συμμετείχαν σε διαδραστική αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

Την Πέμπτη 05/01/17 με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής αλλά και εθελοντών τα προσωπάκια των παιδιών πήραν χρώμα στα πλαίσια της ημέρας face painting, beauty day & beauty nails ενώ και τα ίδια ζωγράφισαν τους εκπαιδευτές τους. Ακολούθησε βόλτα στη στολισμένη πλατεία της Θέρμης με  χριστουγεννιάτικα ζωγραφισμένα πρόσωπα και νύχια.%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%8220161230_113515