• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Το ΚΔΑΠ-μεΑ “Αγκαλιά-ζω” γιορτάσε τα Χριστούγεννα

Αποχαιρετώντας το 2017 και υποδεχόμενο το 2018, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγκαλιά-ζω»  του Δήμου Θέρμης, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή να ζήσουν το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, προσέφερε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο είχαν η διασκέδαση και η δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εξελιχθεί ως εξής:

Την Τετάρτη 20/12/17 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο του ΚΔΑΠ την Χριστουγεννιάτικη ταινία “Γράμμα στον Αι-Βασίλη”.

Την Πέμπτη 21/12/17 ομάδα παιδιών αμεα του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» παρακολούθησε στο «Θέατρο Τ» την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων» από την ομάδα «Κοπέρνικος». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια παράσταση ιδιαίτερα διαδραστική και να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα όταν αυτός αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας και να ακολουθήσει την καρδιά του.

Την Παρασκευή 22/12/17 τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ -μεΑ «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, στο Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Την Τετάρτη 27/12/17 τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους έφτιαξαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη μυρωδιές και αναμνήσεις.

Την Πέμπτη 28/12/17 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν από τον Αγ. Βασίλη τα δώρα τους, που δημιουργήθηκαν από τα ίδια στα εικαστικά εργαστήρια με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής κας Δήμητρας Κερεφιάδου και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την Παρασκευή 29/12/17 ομάδα παιδιών έψαλλε τα κάλαντα στο Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου και στα ΚΑΠΗ Καρδίας, Κ. Σχολαρίου και Βασιλικών.

Την Τρίτη 02/01/18 τα παιδιά θα απολαύσουν τον καφέ τους στην στολισμένη πλατεία της Θέρμης.

Την Τετάρτη 03/01/18 θα επισκεφτούν το Εικαστικό Εργαστήρι του Αι-Βασίλη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos για να κατασκευάσουν ένα δέντρο μαξιλαράκι και να ζήσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη 04/01/18 στο χώρο του ΚΔΑΠ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαρδαστικό μουσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο οποίο θα πάρουν τους ρόλους των ηρώων.

Την Παρασκευή 05/01/18 με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής αλλά και εθελοντών τα προσωπάκια των παιδιών θα πάρουν χρώμα στα πλαίσια της ημέρας face painting, beauty day & beauty nails ενώ και τα ίδια θα ζωγραφίσουν τους εκπαιδευτές τους.