• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Το ΚΔΑΠ- μεΑ “αγκαλιά-ζω” γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ –μεΑ) «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 3/12/2016 από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ε΄τάξης  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο πλαίσιο  βιωματικών δράσεων που συνδιοργανώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς των δύο χώρων.

Στόχος των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση, η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας καθώς και η γνωριμία και επικοινωνία των φιλοξενούμενων παιδιών του ΚΔΑΠ μεΑ και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

Αθλοπαιδιές, παιχνίδια, ζωγραφική, προσομοιώσεις και τραγούδια δημιούργησαν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και η συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτικών ήταν ενθουσιώδης.  Μετά την αρχική αμηχανία τα παιδιά συμμετείχαν ισότιμα στις δραστηριότητες αυτές και η συμπάθεια που αναπτύχθηκε μεταξύ τους απέδειξε πως η διαφορετικότητα  δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία.  Χτίζοντας «γέφυρες επικοινωνίας» με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα του καθενός, δημιουργώντας δεσμούς, γκρεμίζοντας τα φράγματα και καλλιεργώντας τον σεβασμό στον εαυτό μας και στους «άλλους». Γιατί, όσο μεγαλύτερο σεβασμό τρέφω για τον εαυτό μου και τον αποδέχομαι, τόσο λιγότερο με τρομάζει η ύπαρξη του διαφορετικού.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της ένταξης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση οι οποίες εντάσσονται στις δραστηριότητες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποσκοπούν στον προβληματισμό σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και δίνει την ευκαιρία σε όλες τις κοινωνίες να εστιάσουν, έστω και για μία ημέρα, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση και τη συνδιοργάνωση των δραστηριοτήτων. Τον  Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τον εκπληκτικό μπουφέ που σέρβιραν μετά το τέλος των εκδηλώσεων στα παιδιά. Ευχαριστούμε τους μαθητές της Ε΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης για την εξαιρετική φιλοξενία και την ευαισθησία που επέδειξαν.

wp_20161202_0382