• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των ΚΔΑΠ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης. Τα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων που δημιουργήθηκε από τους εικαστικούς, μουσικούς, γυμναστές και θεατρολόγους των ΚΔΑΠ στη Θέρμη, στο Ν. Ρύσιο, στον Τρίλοφο και στα Βασιλικά.

Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες απόλαυσαν τα παιδιά τους στη θεατρική παράσταση “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι”. Ένα γλυκό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τον ποντικούλη που αψηφώντας τους πειρασμούς αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα…  Παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα παιγμένα από τα παιδιά με μεγαλόφωνα και αυτοσχέδια μουσικά όργανα γέμισαν το χώρο.

Τα τμήματα γυμναστικής παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα από γυμναστικές επιδείξεις με ασκήσεις δύναμης και συγχρονισμού αλλά και ενόργανης γυμναστικής με ασκήσεις εδάφους, δοκού ισορροπίας και άλματα που εκτέλεσαν άψογα οι μικροί αθλητές και αθλήτριες. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν παρέα με τα παιδιά τους σε αθλητικά δια δραστικά παιχνίδια.

Στα εργαστήρια εικαστικών κατασκευάστηκαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και αναμνηστικά. Στις χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως χαρτόνια, υφάσματα, φυσικά υλικά, σπάγκοι, κορδέλες, ξύλα, βαμβάκι, αλλά και χάντρες, πούλιες, χρυσόσκονη, κουμπιά και φτιάχτηκαν στολίδια και φιγούρες που στόλισαν χριστουγεννιάτικα δένδρα και ομόρφυναν τοίχους, τζάκια και δωμάτια.

Οι γονείς βοήθησαν να στηθεί ένας μπουφές με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές για να κεραστούν μικροί και μεγάλοι μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα με γέλια και χαρούμενες φωνές.

Τα παιδιά και το προσωπικό των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης σας εύχονται όμορφη νέα χρόνια που θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας!!!