• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Χριστουγεννιάτικη παράσταση του ΚΔΑΠ-μεΑ “Αγκαλία-ζω”

Μια παράσταση βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά, ανέβασαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διαδραματίστηκε στη σκηνή του Αμφιθέατρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, παρουσία πολλών φίλων, γονέων, συναδέλφων και αντιπροσώπων του Δήμου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η διασκευή και η προσαρμογή της ιστορίας έγινε από τη γυμνάστρια της δομής κ. Μαρία Τσιακανίκα με βάση τις δυνατότητες των παιδιών του ΚΔΑΠ, τα οποία εργάστηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα και κατάφεραν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση που άγγιξε τις καρδιές μας. Ακόμα, μέσα από όλη την διαδικασία των προβών τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την έκβαση του θεατρικού έργου, ωφελήθηκαν σε γνωστικό επίπεδο αναπτύσσοντας λειτουργίες όπως η προσοχή, η μνήμη και η συγκέντρωση καθώς ωφελήθηκαν και σε κινητικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσμονή που χαρακτηρίζει μια τέτοια διαδικασία για τη δημιουργία του έργου, η χαρά της συμμετοχής κάτι που το διαπιστώνουμε κάθε φορά που ετοιμάζουμε μια παράσταση ακόμα και στα άτομα με πιο βαριά αναπηρία.

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς γιατί ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και η δημιουργική απασχόληση για τα άτομα με αναπηρία οι οποίες μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τη ζωή αυτών των ατόμων» είπε ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου κ. Πασχάλης Αναγνώστου στον χαιρετισμό που απηύθυνε πριν τη γιορτή.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Δημοτική Σύμβουλο και έως πρόσφατα Πρόεδρό μας κα Άννα Μίχου και τον Σύμβουλο του Νομικού Προσώπου και πρόεδρο των μελών του ΚΑΠΗ Θέρμης κο Ανδρέα Βιολιτζή που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή. Ευχαριστούμε επίσης την πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου κα Παπαδάκη Αθηνά για την παραχώρηση του χώρου τόσο για την εκδήλωση όσο και για τις πρόβες, τον ηχολήπτη Γρηγόρη Μόσχου και τον παιδικό σταθμό Μελισσόπουλα για τα σκηνικά που μας παραχώρησαν.

Αναφορά στο πολύτιμο έργο τους, από την πλευρά της ειδικότητας του καθενός, έγινε για όλο το προσωπικό της δομής αλλά και τους εθελοντές και συνεργάτες που πρόσφεραν το χρόνο, τη διάθεση και την αγάπη τους σε αυτή τη προσπάθεια από την κ. Σταματία Βαλαβάνη, Ψυχολόγο της δομής.