• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Χριστουγεννιάτικη παράσταση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Το Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι” των αδελφών Κατσιμίχα ζωντάνεψε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Θέρμης, από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία «ΚΔΑΠ μεΑ Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης. Η φαντασία συνάντησε τη δημιουργία μέσα από τη προσαρμοσμένη για την κινητική και νοητική υστέριση ματιά όλων των συντελεστών που δούλεψαν σκληρά για να προκύψει ένα αποτέλεσμα συγκινητικό και άριστο.
Ο «Μανδρακούλος» και η παρέα του «… οι άτακτοι καλικάντζαροι», έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αναστατώσουν τους αγενείς, αφιλόξενους και αγέλαστους κατοίκους της Πολιτείας που δεν ήξεραν τι είναι χαρά και διασκέδαση. Γύρω από το εξαιρετικό σκηνικό του Δέντρου της Ζωής που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με την εκπαιδευτικό τους αναπτύχθηκε όλη η δράση του παραμυθιού και τα δικά μας παιδιά, με την κίνηση, με το λόγο και το τραγούδι τους αλλά πάνω από όλα με τον ενθουσιασμό τους έδειξαν σε όλους εμάς πώς να χαμογελούμε, να χαιρόμαστε και να αγαπάμε.
Η παράσταση αποτέλεσε μία εκδήλωση εξωστρέφειας για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «αγκαλιά_ζω» και η ανταπόκριση με την παρουσία του κόσμου ήταν δείγμα αναγνώρισης και επιβράβευσης μιας πολύμηνης και επίπονης δουλειάς που έκαναν τα ίδια τα παιδιά, μαζί με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της δομής.

Η διασκευή και επιμέλεια της παράστασης έγινε από τους εκπαιδευτικούς:
• Δήμητρα Κερεφιάδου, εκπαιδευτή τεχνικό, που ανέλαβε σκηνικά, κοστούμια & Καλλιτεχνική επιμέλεια
• Μαρία Τσιακανίκα, Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής, που είχε την Μουσικοκινητική επιμέλεια &
• Δανάη Γιωγιού, Μουσικοθεραπεύτρια, που είχε την Μουσική επιμέλεια.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εθελοντές για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη δύναμη της ψυχής τους. Ευχόμαστε η εξαιρετική προσπάθεια των εκπαιδευτικών τους να συνεχιστεί και η παράστασή τους αυτή να παιχτεί ξανά και ξανά και να μας χαρίσουν πολλές τέτοιες όμορφες στιγμές.