• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

3η χορευτική συνάντηση των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης

Η Πλατεία Παραμάνα της Θέρμης φιλοξένησε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 τα χορευτικά συγκροτήματα  των  ΚΑΠΗ Θέρμης, Τριαδίου, Τριλόφου, N. Ραιδεστού,  Καρδίας, Βασιλικών και Πλαγιαρίου στην 3η χορευτική συνάντηση των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης.

Παρουσιάστηκαν χοροί Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, παλαιοί χοροί Κρήτης και Χαλκιδικής ενώ την επιμέλεια και τον συντονισμό του προγράμματος είχε η Γυμνάστρια Σοφία Καμάκα, η οποία με τον χοροδιδάσκαλο Θωμά Ράδη δίδαξαν τους χορούς στα ΚΑΠΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Παραδοσιακοί Χοροί και Τρίτη Ηλικία» που υλοποιείται μέσω ανάθεσης στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Πρασίνου και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) και στοχεύει μέσα από την κοινωνικοποίηση και διασκέδαση στη βελτίωση γενικότερα της φυσικής κατάστασης.

Τα «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» Δήμου Θέρμης στην αρμοδιότητα των οποίων περιλαμβάνεται η φροντίδα και στήριξη της 3ης ηλικίας αναγνωρίζει τον ρόλο του χορού στη συναισθηματική και σωματική έκφραση του ανθρώπου αλλά ιδιαίτερα στην επικοινωνία, την ικανοποίηση και τα θετικά συναισθήματα που προσφέρει στα ηλικιωμένα άτομα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Πασχάλης Αναγνώστου και ο νέος Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κος Γιώργος Αγγέλου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό την εκδήλωση καθώς και η τέως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Άννα Μίχου.