• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

4η Συνάντηση Χορευτικών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θέρμης

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, την 4η χορευτική συνάντηση όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θέρμης. Η πλατεία «ΧΑΝΙΑ» στα Βασιλικά φιλοξένησε τα χορευτικά συγκροτήματα  των  ΚΑΠΗ N. Ραιδεστού, Θέρμης, Τριλόφου, Καρδίας, Πλαγιαρίου και Βασιλικών και πλημμύρισε με άρωμα παράδοσης, αλλά και με το αστείρευτο κέφι των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν με μεράκι παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Την επιμέλεια και τον συντονισμό του προγράμματος είχε η Γυμνάστρια Σοφία Καμάκα, η οποία με τους χοροδιδασκάλους Ελένη Γκαρμίρη και Θωμά Ράδη δίδαξαν τους χορούς στα ΚΑΠΗ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ για την πολύτιμη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και τους ζήτησε να διατηρήσουν την αισιοδοξία και κυρίως την αστείρευτη εσωτερική τους δύναμη που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι νεότερες γενιές.

«Μπορεί οι ηλικιωμένοι να αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, ωστόσο συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό. Ο Δήμος Θέρμης και το ΝΠΔΔ, μέσω των δομών του, θα συνεχίσει να εφαρμόζει δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» Δήμου Θέρμης στην αρμοδιότητα των οποίων περιλαμβάνεται η φροντίδα και στήριξη της 3ης ηλικίας αναγνωρίζει τον ρόλο του χορού στη συναισθηματική και σωματική έκφραση του ανθρώπου αλλά ιδιαίτερα στην επικοινωνία, την ικανοποίηση και τα θετικά συναισθήματα που προσφέρει στα ηλικιωμένα άτομα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Παραδοσιακοί Χοροί και Τρίτη Ηλικία» που υλοποιείται μέσω ανάθεσης στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Πρασίνου και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) και στοχεύει μέσα από την κοινωνικοποίηση και διασκέδαση στη βελτίωση γενικότερα της φυσικής κατάστασης.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και πλήθος αιρετών, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πασχάλης Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Αγγέλου και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.