• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Eπίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας Κ17 του Μ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ» στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ μεΑ «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, δέχθηκαν την επίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας Κ17 του Μ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ» (διοίκηση, προπονητής και παίχτες), στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των Νέων σε θέματα Παιδιών με Αναπηρίες καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βογιατζής, η ομάδα εκτός από τον αγωνιστικό χαρακτήρα πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσωπο. Η κα Άννα Μίχου, Πρόεδρος του ν.π.δ.δ. του Δήμου Θέρμης, υπό την αρμοδιότητα του οποίου λειτουργεί το ΚΔΑΠ μεΑ «Αγκαλιά-ζω», καλωσόρισε τη φιλοξενούμενη ομάδα και παρουσίασε τις δράσεις της δομής που φιλοξενεί παιδιά και εφήβους με νοητική και κινητική αναπηρία. Οι άνθρωποι του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ξεναγήθηκαν στο Κέντρο και διαπίστωσαν από κοντά το μεγάλο έργο που γίνεται εκεί.
«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» ήταν το σύνθημα της δίωρης φιλοξενίας που προσέφεραν στα παιδιά της ομάδας το προσωπικό και τα παιδιά του ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ, μέσα από ένα πρόγραμμα ομαδικών δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν παιχνίδια γνωριμίας, αναπαράστασης της καθημερινότητας των παιδιών μέσα από κινήσεις και παντομίμα και χορός, πολύς χορός και μουσική με όργανα που χρησιμοποίησαν με κέφι όλα τα παιδιά. Μετά την αρχική αμηχανία, ο ενθουσιασμός με τον οποίο όλοι συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτές και η συμπάθεια που αναπτύχθηκε μεταξύ τους απέδειξε πως η διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία.
Η διοίκηση του σωματείου προσκάλεσε τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ να χρησιμοποιήσουν τους χώρους των γηπέδων της ομάδας για τις αθλητικές τους δράσεις ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά της δομής μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη συνεργασία, την επαφή με τα προβλήματα και τις ειδικές ικανότητές τους και γενικότερα την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε θέματα αναπηρίας.

Ανταλλάχτηκαν ευχές με προσωπικό, διοίκηση και παιδιά και οι εκπαιδευτές του ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ προσέφεραν στους νέους της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ενθύμια που κατασκεύασαν τα παιδιά της δομής ειδικά για την επίσκεψη αυτή και ανανέωσαν το ραντεβού τους την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 06:00 μμ, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ μεΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

WP_20160125_004