• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠ-μεΑ “Αγκαλιά-ζω”

DSC_0141

Μια παράσταση βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο “Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων»  του Λουϊς Κάρολ, ανέβασαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»  του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της καλοκαιρινής γιορτής που  διαδραματίστηκε επί σκηνής του Αμφιθέατρου Λυκείου Μίκρας, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, παρουσία πολλών φίλων, γονέων, συναδέλφων και αντιπροσώπων του Δήμου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το πολύχρωμο μουσικο – κινητικό δρώμενο που παρουσίασε η ομάδα ΕΜΙΓΚΡΕ του ΚΔΑΠμεΑ, δημιουργήθηκε πάνω σε μία ιδέα της Γυμνάστριας Ειδικής Αγωγής του ΚΔΑΠ Μαρίας Τσιακανίκα η οποία είχε τη σκηνική, μουσική και κινητική επιμέλεια της παράστασης, με τη συνδρομή της Εικαστικού του ΚΔΑΠ Δήμητρας Κερεφιάδου που είχε τη σκηνογραφική επιμέλεια με τις εικαστικές δημιουργίες της. Αναφορά στο πολύτιμο έργο τους, από την πλευρά της ειδικότητας του καθενός, έγινε για όλο το προσωπικό της δομής αλλά και τους συνεργάτες που πρόσφεραν το χρόνο, τη διάθεση και την αγάπη τους σε αυτή τη προσπάθεια κάτω από τον γενικό συντονισμό της Σταματίας Βαλαβάνη, της Ψυχολόγου της δομής.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Μαΐου στο «Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης» για άτομα με Αναπηρία, που διοργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών  και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές καθώς στήθηκε από την αρχή ως το τέλος με την αγάπη και το μεράκι των εργαζόμενων και κυρίως των παιδιών που συμμετέχουν στις δράσεις της δομής.

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς  γιατί ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και η δημιουργική απασχόληση για τα άτομα με αναπηρία οι οποίες μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τη ζωή αυτών των ατόμων» είπε ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου κ. Πασχάλης Αναγνώστου στον χαιρετισμό που απηύθυνε πριν τη γιορτή. Και συνέχισε λέγοντας ότι «Φέτος, με τον Φυσιοθεραπευτή της δομής Γιώργο Μεραχτσάκη, υλοποιήθηκαν δύο νέα προγράμματα, η Λουτροθεραπεία  στα Λουτρά του Λαγγαδά και η Ιπποθεραπεία στον Ιππικό ΄Ομιλο Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα θα υλοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και κατέληξε ότι «Πάνω από όλα είναι η προσέγγιση της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που για πρώτη χρονιά φέτος οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ ξεπέρασαν τις 56».

Η υπέροχη καλοκαιρινή εκδήλωση έκλεισε με ένα τραγούδι από όλη την ομάδα του ΚΔΑΠ κάτω από την μουσική καθοδήγηση της μουσικοθεραπεύτριας της δομής Δανάης Γιωγιού, σε στίχους που έγραψαν για την περίπτωση τα παιδιά μας, η Αναστασία, η Ελένη και ο Δημήτρης.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θέρμης κ. Στέλιο Αποστόλου, τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο του νομικού μας προσώπου κ. Νίκο Καρκατζίνο καθώς και τη Δημοτική Σύμβουλο και έως πρόσφατα Πρόεδρό μας και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της Πρόνοιας, κα ‘Αννα Μίχου που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή.