• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Pilates για παιδιά και γονείς

Στα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης κάνουμε τη γυμναστική οικογενειακή υπόθεση.

Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου μαμάδες με τα παιδιά τους έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν μαζί και να ζήσουν μία ευχάριστη εμπειρία άθλησης μέσω του παιχνιδιού στα ΚΔΑΠ Θέρμης, Τριλόφου και Ρυσίου του Δήμου Θέρμης.

Οι καθηγητές φυσικής αγωγής των ΚΔΑΠ Νίκη Τόλη και Νίκος Σπυρόπουλος, παρουσιάζουν πρόγραμμα pilates, προσαρμοσμένο για γονείς και παιδιά, Σκοπός των τριών παρουσιάσεων είναι να γνωρίσουν οι γονείς τη γυμναστική των παιδιών που γίνεται στα ΚΔΑΠ και να δώσουν τη δυνατότητα για κοινή άσκηση στις μητέρες με τα παιδιά τους. Έτσι, μητέρα και  παιδί θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν μαζί και να ζήσουν μία ευχάριστη εμπειρία άθλησης μέσω του παιχνιδιού. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στις μητέρες να μυήσουν τα παιδιά τους στην επωφελή ενασχόλησή τους με την άθληση.

Η μέθοδος pilates, ένα μέθοδος εκγύμνασης πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια και με πολλαπλά οφέλη.  Μερικά από αυτά είναι ότι βελτιώνει τη στάση του σώματος, ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη, δυναμώνει τον κορμό και την κοιλιά. Ειδικά για τα παιδιά, τα οφέλη της μεθόδου pilates είναι σημαντικά γιατί αποκτούν επίγνωση του σώματoς τους και μπορούν να προσαρμόζονται πιο εύκολα στις συνεχείς αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους όσο αναπτύσσονται.  Επιπλέον, αποκτούν σωστή στάση σώματος, σωστή αναπνοή και αρμονία. Δουλεύοντας την αναπνοή και την κίνηση στο pilates, τα παιδιά ηρεμούν κατεβάζοντας τους καρδιακούς παλμούς και τη συχνότητα της αναπνοής, ενισχύοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα.  Τα παιδιά, λοιπόν, μαθαίνουν πως να ηρεμούν, να συγκεντρώνονται και να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, γεγονός που σε πρακτικό επίπεδο έχει σημαντικά αποτελέσματα για εκείνα με υπερκινητικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και διάσπαση προσοχής.