• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Παιδικοί Σταθμοί

Παιδικοί Σταθμοί

Η συμβολή της προσχολικής αγωγής στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα των παιδιών και στην πολύπλευρη ανάπτυξη τους είναι αποδεδειγμένη από εμπειρικές έρευνες και τα πλεονεκτήματα των παιδιών που έχουν φοιτήσει σε παιδικό σταθμό φανερά στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης τους. Η αναγκαιότητα της προσχολικής αγωγής καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρη με την πάροδο των χρόνων τόσο για λόγους οικονομικής φύσεως (εργασία μητέρας), όσο και για λόγους κοινωνικής (επαφή με νέα άτομα και άλλα παιδία) και παιδαγωγικής φύσεως (εκμάθηση νέων εννοιών, αρχών, αξιών).

Οι παιδικοί σταθμοί απαρτίζονται από άτομα πλήρως καταρτισμένα, με αγάπη για το χώρο και με συνεχή επιμόρφωση. Αν κάποιος ρωτήσει μια παιδαγωγό γιατί πρέπει ένα παιδί να έρθει στον παιδικό σταθμό θα πάρει τις παρακάτω απαντήσεις:

Για να κοινωνικοποιηθεί .
Να ενταχθεί σε ομάδα.
Να αναπτύξει τις δεξιότητές του (νοητικές, κινητικές, ψυχοσυναισθηματικές).
Να ενταχθεί σε ένα σύνολο.
Να αποκτήσει αξίες, αρχές και να γίνει ανεξάρτητο.
Να μάθει να μοιράζεται τα παιχνίδια του.
Να διασκεδάσει, να παίξει και να δημιουργήσει.
Να αποκτήσει αυτονομία και οριοθέτηση.

Λόγοι που συντελούν στην αναγκαιότητα του παιδικού σταθμού είναι ο πλούτος συναισθημάτων, η νοητική και ψυχολογική εξέλιξη και η κοινωνικοποίηση.

Με λίγα λόγια ‘παιδικός σταθμός’ για τους παιδαγωγούς σημαίνει:
Ψυχαγωγία, Εκπαίδευση, Φιλία, Αλληλεγγύη, Κατανόηση, Προβληματισμός, Εμπειρίες, Αγάπη, Χαρά, Γέλιο, Παιχνίδι, Ξεγνοιασιά!

 

Στο Δήμο Θέρμης λειτουργούν επτά Παιδικοί Σταθμοί, οι ώρες λειτουργίας τους είναι από τις 07:00 έως τις 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή από την 1ηΣεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου κάθε χρόνο.
Οι χώροι διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό, ενώ παρέχεται στα παιδιά η καλύτερη δυνατή στήριξη και αγωγή για τη μετάβασή τους από το οικογενειακό περιβάλλον στο σχολείο. Το ημερήσιο πρόγραμμα των Σταθμών είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών, όμως τηρούνται ορισμένα βασικά χρονικά σημεία, όπως είναι οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, οι ώρες φαγητού, διαλλείματος και ανάπαυσης.

Οι Παιδικοί Σταθμοί “Ελαφάκια”, “Μελισσόπουλα” και Βασιλικών προσφέρουν μεταφορά των παιδιών με σχολικό λεωφορείο. Το κόστος για ένα παιδί είναι 30€/ μήνα και για δύο παιδιά (αδέλφια) το κόστος είναι 50€/μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2392 330224.