• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης γεφυρώνουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Με αφορμή τα έθιμα των ημερών του Πάσχα, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης ενώνονται σε κοινές δράσεις με επισκέψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Τον συνδετικό κρίκο στη σύνδεση αυτή, αποτελούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που βρίσκονται πάντα κοντά στις ανάγκες των μελών ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Στις συνεχιζόμενες δράσεις με γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς και τμήματα χορωδίας των ωφελούμενων των υπηρεσιών της τρίτης ηλικίας, έχουν προστεθεί οι ομάδες ψυχικής ενδυνάμωσης που με την καθοδήγηση Κοινωνικής Λειτουργού πραγματεύεται θέματα και τεχνικές για την διαχείριση θεμάτων που απασχολούν τα άτομα της χρυσής ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν, την Τρίτη 27 Μαρτίου, οι επισκέψεις στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Πλαγιαρίου «ΝΟΤΕΣ ΣΤΟΡΓΗΣ» και Παιδικό Σταθμό Καρδίας «ΓΛΥΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ» και έφτιαξαν από κοινού πασχαλινά φαναράκια,  έβαψαν αβγά, έψαλλαν τα «κάλαντα του Λαζάρου», ζύμωσαν, έπλασαν, έψησαν “Λαζαράκια”,  αφηγήθηκαν παραμύθια και αντάλλαξαν ευχές. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που γέμισε χαρά μικρούς και μεγάλους και δόθηκε η υπόσχεση να επαναλαμβάνεται συχνά και με κάθε αφορμή.