• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Λουτροθεραπείες στα ιαματικά λουτρά Λαγκαδά για τα παιδιά του Κδαπ μεΑ «Αγκαλιά-ζω»

Την πισίνα «Κορώνεια», ένα  σύγχρονο ομαδικό λουτήρα – χαμαμ στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λαγκαδά, επισκέπτονται από 17 Οκτωβρίου 2016 τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ) «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης.

Κατόπιν επικοινωνίας με τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ορίστηκε η τακτική εβδομαδιαία επίσκεψη  ομάδας  παιδιών, κατά τις πρωϊνές ώρες, υπό την επίβλεψη  του εκπαιδευτή – φυσιοθεραπευτή της δομής Γιώργου Μεραχτσάκη και βοηθητικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της λουτροθεραπείας ως υπηρεσία προς τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται στη δομή, έγινε στο πλαίσιο των ωφελειών που προέρχονται από τη συγκεκριμένη θεραπεία, όπως η αύξηση της νευρομυϊκής απόκρισης, πιο εύκολη κίνηση, διάταση αγγείων λόγω θερμότητας και ανακούφιση από τον πόνο και συνακόλουθα τη δημιουργία αισθήματος εφορίας κλπ. Ταυτόχρονα οι ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών που περιέχουν διαλυμένα στερεά συστατικά (π.χ. νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, ράδιο, σίδηρο) και αέρια στοιχεία (οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο) τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό συμβάλλουν στη σωματική υγεία και ευεξίa.

Προτεραιότητα για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Θέρμης αποτελεί η παρέμβαση και βελτίωση σε ό,τι αφορά την επικοινωνία των παιδιών μέσα από την κοινωνικοποίησή τους και την εξάσκησή τους σε δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και κοινωνικές δεξιότητες που ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς τα Λουτρά Λαγκαδά γίνεται με όχημα ειδικού τύπου του ΚΔΑΠ μεΑ «Αγκαλιά-ζω» ενώ η συνδρομή όλων των παιδιών στο πρόγραμμα είναι 20,00€ για κάθε επίσκεψη.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λαγκαδά για τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις και τη ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση που μας επιφυλάσσουν κάθε φορά.