• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Με τη θεματική ενότητα “Προσέχω τι τρώω” γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τα παιδιά στον παιδικό σταθμό “Ελαφάκια” του Δήμου Θέρμης

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διατροφής, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την 16η Οκτωβρίου, στο τμήμα μεγάλων προ νηπίων του δημοτικού παιδικού σταθμού «Ελαφάκια» υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα «Προσέχω τι τρώω». Τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την σημασία της υγιεινής διατροφής και να πειραματιστούν με τα φρούτα σε διάφορες μορφές. Αρχικά, τα παιδιά περιεργάστηκαν τα διάφορα φρούτα της εποχής, στη συνέχεια τα γεύτηκαν στην μορφή φρουτοσαλάτας. Δεν αρκεστήκαμε όμως σε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά παίξαμε το παιχνίδι του «Μάντεψε ποιο φρούτο είναι», όπου τα παιδιά προσπαθούσαν να ανακαλύψουν το φρούτο με την βοήθεια της γεύσης, αφού είχαν τα μάτια κλειστά. Η μαγείρισσα του σχολείου μας και η βοηθός της, επίσης, μας βοήθησε να παρασκευάσουμε και να γευτούμε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα. Τέλος, στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε επιπλέον δεξιότητες, τα παιδιά έστυψαν τον δικό τους χυμό από πορτοκάλια και ρόδια.

Ακόμα, τα παιδιά θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους στην αυλή του σχολείου μας, καθώς αυτή αποτελεί ένα κεντρικό σημείο για τα παιδιά κάθε εποχή του χρόνου, προσπάθησαν να την αποδώσουν μέσω της ζωγραφικής και της τεχνικής τους κολλάζ. Με αυτό τον τρόπο την μετέφεραν στην τάξη τους εικαστικά και βέβαια την χαίρονται όσο πιο πολύ μπορούν.

Τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων αποφάσισαν να ομορφύνουν τον κήπο της εισόδου του σχολείου τους και φύτεψαν διάφορα φυτά της εποχής, και δεσμεύτηκαν ότι θα τα φροντίζουν και θα τα περιποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τέλος με αφορμή την αλλαγή του καιρού και τις συχνές βροχοπτώσεις, τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων ασχολήθηκαν διεξοδικά με την βροχή και τα σύννεφα. Επεξεργάστηκαν με την βοήθεια των παιδαγωγών τους σε μορφή πειράματος το πως ελευθερώνεται η βροχή από τα σύννεφα. Για το πείραμα αυτό χρησιμοποιήσαμε αφρό ξυρίσματός, νερό και τέμπερες σε διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να αποδώσουν εικαστικά την βροχή με την τεχνική της ζωγραφικής με μπίλιες και τέμπερες.