• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

“Μουσικό ταξίδι στην παράδοση” με τις χορωδίες των ΚΑΠΗ

Ένα «Μουσικό ταξίδι στην παράδοση» απόλαυσαν οι εκατοντάδες δημότες μας που πλημμύρισαν την αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Τα χορωδιακά σύνολα Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας, υπό την καθοδήγηση του χορωδού Λεωνίδα Βλαχόπουλου, συνέθεσαν ένα μοναδικό παζλ ηχοχρωμάτων και μάγεψαν το κοινό το οποίο δε σταμάτησε καθ’ όλη τη βραδιά να τα ανταμείβει με το θερμότατο χειροκρότημά του.

Στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Βυζαντινές χορωδίες των ΚΑΠΗ Θέρμης, Αγ. Παρασκευής και Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού, οι οποίες μας ταξίδεψαν σε μία μοναδική βραδιά Βυζαντινών ήχων καθώς και οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Νέας Ραιδεστού και Κάτω Σχολαρίου οι οποίες παρουσίασαν παραδοσιακές μελωδίες με τη συνοδεία των μουσικών Βασιλείου Μυλωνά στην κιθάρα και το μαντολίνο και της Χρυσάνθης Μυλωνά στο πιάνο. Η αφήγηση των κειμένων έγινε από την κ. Αγαθή Ποτουρίδου.

«Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Θέρμης και να ευχηθώ όλοι μαζί, ενωμένοι να αγωνιστούμε ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις παροχές που προσφέρει ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου και των προγραμμάτων που εφαρμόζει για την Τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η συνέχιση και η επιπλέον ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων. Καλωσόρισε τους εκατοντάδες συνδημότες μας που τίμησαν τη μεγάλη αυτή χορωδιακή συνάντηση και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Ανδρέας Βιολιτζής συνεχάρη τον χοράρχη κ. Λεωνίδα Βλαχόπουλο που με προσωπική του μέριμνα στηρίζει το κοινό όραμα για τη διάσωση και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής καθώς και τον Δήμαρχο γιατί όπως είπε «ο Δήμος Θέρμης είναι ο μόνος Δήμος που τα ΚΑΠΗ του διαθέτουν Βυζαντινές χορωδίες».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Θέρμης κ.κ. Απόστολος Τσολάκης, Ζωή Γεωργαλή και Στέργιος Γκιζάρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Πασχάλης Αναγνώστου και ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Αγγέλου, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού κ. Νίκος Λαγός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Καρκατζίνος, Δημήτριος Βογιατζής, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πολυχρόνης Γεωργίου Κοντοπίδης, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν. Ραιδεστού Παναγιώτης Κατρανιάς, η Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγ. Παρασκευής κ. Μαρία Τσιουβάκα και το Τοπικό Συμβούλιο Κ. Σχολαρίου. Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Θέρμης και Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.