• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Ομιλίες για την πρόληψη υγείας στο ΚΑΠΗ Τριλόφου

Ξεκίνησε στο ΚΑΠΗ Τριλόφου κύκλος ενημερωτικών ομιλιών για την πρόληψη της υγείας στην 3η ηλικία.

Με πρωτοβουλία των μελών ΚΑΠΗ και του Προέδρου κ. Ευάγγελου Παπαναγιώτου, ενεργοποιούνται πολίτες και επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας του Τριλόφου αλλά και ευρύτερα, για μία σειρά ενημερωτικών ομιλιών που σκοπό έχουν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την πρόληψη και διατήρηση της καλής υγείας των μελών του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε την Τρίτη, 17/4/2018, ομιλία με την ιατρό δερματολόγο-αφροδισιολόγο κα Ανατολή Καρτερίδου για την προφύλαξη από τον κίνδυνο μελανώματος. Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε, πώς γίνεται η πρόληψη και η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, αυτής της μορφής καρκίνου που είναι απολύτως θεραπεύσιμη εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Την Τρίτη, 24/4, η ενημερωτική συνάντηση αφορούσε το θέμα της ημικρανίας, ως νευρολογικής νόσου, η συχνότητα της οποίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή, την επαγγελματική, αλλά και την οικονομική του κατάσταση και να οδηγήσει σε πραγματική αναπηρία, σε σοβαρές περιπτώσεις. Το θέμα ανέπτυξε με την ειδικότητά της, το μέλος του ΚΑΠΗ Τριλόφου κα Χαρμούση Σωτηρία, συνταξιούχος Νευρολόγος – Ψυχίατρος,

Τα θέματα ενδιαφέροντος διευρύνονται με ενημερώσεις για την υγιεινή των ποδιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κάτω άκρων, την Τρίτη 8 Μαϊου αλλά και θέματα που αφορούν στη φετινή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, την Τρίτη 15 Μαϊου.