• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου οι εκδηλώσεις κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ Θέρμης.

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, ήταν το πρωί της  Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 η αίθουσα «Θεάτρου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των ΚΑΠΗ Θέρμης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οι άνθρωποι της Γ΄ ηλικίας έδωσαν δυναμικό παρόν για μία ακόμη χρονιά στο καθιερωμένο τους ραντεβού για την κοπή της Βασιλόπιτάς τους,  από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο.
Σε μία ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα τα μέλη των ΚΑΠΗ Θέρμης έκοψαν την πίτα τους ανταλλάσσοντας ευχές με τις αρχές του τόπου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Γιώργος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Πάλλας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζωή Γεωργαλή, Στέλιος Αποστόλου, Απόστολος Τσολάκης και Στέλιος Γκιζάρης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κ.κ. Πασχάλης Αναγνώστου και Γεώργιος Αγγέλου αντίστοιχα, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ.Αθηνά Παπαδάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης κ. Σωτήρης Βογιατζής, όλοι οι Πρόεδροι των ΚΑΠΗ του Δήμου μας καθώς και εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου Θέρμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης, μεταξύ άλλων,  διαβεβαίωσε πως η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, παρά τα χρόνια της κρίσης,  να αναβαθμίζει διαρκώς το εύρος της Κοινωνικής της Παρέμβασης θα συνεχιστεί σταθερά και αμείωτα και τα επόμενα χρόνια.
“Η Γ΄ Ηλικία και τα μέλη των ΚΑΠΗ, αποτελούν προτεραιότητά μας κι αυτό αντικατοπτρίζει “στάση ζωής και συμπεριφοράς”, μία ξεκάθαρη πολιτική επιλογή που έχουμε υιοθετήσει και τηρούμε πιστά ως Δημοτική Αρχή, παρά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης με τα γνωστά αποτελέσματα στον καθένα από εμάς.

“Νιώθουμε ότι σας χρωστάμε, εμείς οι νεώτερες γενιές, σας χρωστά όμως και η Πολιτεία που σας αδίκησε και συνεχίζει να σας αδικεί. Ο Δήμος Θέρμης, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της Γ΄ Ηλικίας, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω του ΝΠΔΔ και εξασφαλίζοντας το κόστος αυτής της αναβάθμισης. Μέσω των δομών του ΝΠΔΔ, θα συνεχίσουμε να να εφαρμόζουμε δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής. Ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που η Πολιτεία υστερεί, ο Δήμος Θέρμης θα συνεχίσει να καλύπτει σημαντικά κενά, όπως συνέβη πρόσφατα  με την περίπτωση εξασφάλισης του γιατρού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, έως και το Φθινόπωρο του 2019, ενώ ταυτόχρονα όλα τα μέλη θα συνεχίσουν να έχουν στη διάθεσή τους έξι φυσιοθεραπευτές που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των ανθρώπων της Γ΄ Ηλικίας του Δήμου μας, που είναι και μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποτελούν  μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, ωστόσο συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό”, σημείωσε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της σύντομης τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θέρμης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μία ακόμη φορά, στην μεγάλη απουσία του ανθρώπου που για χρόνια στήριζε και φρόντιζε για την ανάπτυξη των δομών όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, το Γιώργο Κοντοπίδη που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Ανδρέας Βιολιτζής ανακοίνωσε, εκφράζοντας άλλωστε και τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, πως η Χορωδιακή συνάντηση των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το μεγάλο Χορωδιακό Φεστιβάλ των ΚΑΠΗ, στο εξής θα ονομάζεται «Χορωδιακό Φεστιβάλ Γεώργιος Κοντοπίδης”, σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του ανθρώπου, που με τις προσπάθειές του αναβάθμισε τις Ανοιχτές Δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου μας και δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας.

Ακολούθησαν αντίστοιχες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας σε όλα τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Θέρμης.