• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Πρόγραμμα εκδηλώσεων των παραρτημάτων ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης για τον Ιανουάριο

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα εκδηλώσεων των παραρτημάτων ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης για το μήνα Ιανουάριο. Τα μέλη έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και με τη συμμετοχή τους η οποία ήταν εντυπωσιακή πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», ως εξής:
Εκδηλώσεις κοπής πίτας:
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους με εκδηλώσεις κοπής της βασιλόπιτας σε όλα τα παραρτήματα, παρουσία του Δημάρχου καθώς και της Προέδρου του ΝΠΔΔ και μελών του ΔΣ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας. Το ΚΑΠΗ Τριλόφου έκοψε την πίτα του στις 8 Ιανουαρίου, το ΚΑΠΗ Τριαδίου και Ν. Ραιδεστού στις 10 Ιανουαρίου, το ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής στις 15 Ιανουαρίου, το ΚΑΠΗ Βασιλικών και Σχολαρίου στις 17 Ιανουαρίου, το ΚΑΠΗ Θέρμης στις 24 Ιανουαρίου, το ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου και Ν. Ρυσίου στις 31 Ιανουαρίου και το ΚΑΠΗ Ταγαράδων στις 2 Φεβρουαρίου.

Λειτουργία τμημάτων χορωδίας, χορού & γυμναστικής στα ΚΑΠΗ
Το ΝΠΔΔ «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Θέρμης στην προσπάθειά του να προσφέρει επιπλέον δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας, ανέθεσε με σύμβαση στη Δημοτική επιχείρηση, την ανάπτυξη προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών χορωδιών για τα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Τριαδίου, Ν. Ραιδεστού, Τριλόφου, Καρδίας, Σχολαρίου και Θέρμης. Οι χορωδίες που έχουν δημιουργηθεί, αριθμούν σήμερα πάνω από 100 μέλη, προετοιμάζοντας με μεγάλη χαρά χορωδιακές συναντήσεις, και αφιερώματα.
Φέτος, η σεζόν άνοιξε με την 1η Χορωδιακή συνάντηση ΚΑΠΗ Τριαδίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΝΠ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής” του Δήμου Θέρμης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, εκτός από τη διοργανώτρια Χορωδία ΚΑΠΗ Τριαδίου, συμμετείχαν οι Χορωδίες ΚΑΠΗ Θέρμης, Βασιλικών, Ν. Ραιδεστού, & Κ. Σχολαρίου. Μία συνάντηση της τρίτης ηλικίας γεμάτη τραγούδια. Η είσοδος στη εκδήλωση ήταν ελεύθερη.
Παράλληλα ξεκίνησαν τα προγράμματα γυμναστικής και παραδοσιακού χορού, για τα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Τριαδίου, Ν. Ραιδεστού, Τριλόφου, Καρδίας, Σχολαρίου, Πλαγιαρίου, Ρυσίου, Αγ. Παρασκευής και Θέρμης. Τα τμήματα γυμναστικής λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα, στοχεύοντας στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης όπως και στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αριθμούν πάνω από 150 μέλη.
Τέλος, τα τμήματα παραδοσιακού χορού, συμβάλλοντας ενεργά στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μελών των ΚΑΠΗ του δήμου που τα αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό. Τα χορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος μας και όμοροι δήμοι.
Η συμμετοχή σε όλα τα τμήματα για τα μέλη του ΚΑΠΗ είναι δωρεάν.