• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Χριστουγεννιάτικη αλληλεπίδραση π. σ. “Ελαφάκια” & “Μελισσόπουλα”

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε μια πραγματική καινοτομία στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δημοτικών παιδικών Σταθμών «Ελαφάκια» και «Μελισσοπούλα».

Αποφασίστηκε να συμμετάσχουν τα παιδιά σε κοινές δράσεις για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού , όπου τα παιδιά κάθε παιδικού ανέλαβαν να βρουν τις απομιμήσεις του άλλου παιδιού που είχαν χαθεί και δεν μπορούσαν να κοσμούν τα δικά τους δέντρα. Η αντιπροσωπεία παιδιών παρέδωσε τα στολίδια και δημιουργήθηκε η πρώτη επαφή.

Τον Τρίτη 12/12 τα παιδιά από τα “Ελαφάκια” έλαβαν στο σχολείο τα παιδιά από τα «Μελισσοπούλα» και έφτιαξαν από κοινού υπέροχα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια βουτύρου. Η αναμονή του ψησίματος των κουλακιών αποκτήθηκε περισσότερο ενδιαφέρουσα καθώς όλα τα παιδιά παρέμειναν μαζί και μοιράστηκαν ωραία στιγμές και γνώρισαν καλύτερα την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 18/12 όπου οι «Μελισσόπουλα» φιλοξένησαν τους φίλους τους από τα «Ελαφάκια» και παρακολουθούσαν από κοινού κουκλοθεατρό το φανταστικό παραμύθι «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά.

Η ζεστή σοκολάτα και η μελαμακάκαράνα γλύκαναν την ήδη όμορφη ατμόσφαιρα και την καλαντάκι και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όχι μόνο στα αυτιά αλλά και στις καρδιές παιδιών και παιδαγωγών.

Η αλληλεπίδραση αυτή των δύο μεγάλων παιδικών σταθμών του Δήμου μας έδειξε για άλλη μια φορά την τέλεια συνεργασία μεταξύ τους και τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά των δύο σταθμών για επικοινωνία, συνεργασία, αποδοχή και σεβασμό.

Καλές γιορτές σε όλους και να περάσετε και εσύ το ίδιο καλά, όπως και εμείς.

Και του χρόνου! των χριστουγεννιάτικων δέντρων……