• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

6η Χορωδιακή Συνάντηση «Γεώργιος Κοντοπίδης» των Κ.Α.Π.Η Δήμου Θέρμης

Μια μαγική μουσική βραδιά με τις τετράφωνες Χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης απόλαυσαν, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, οι εκατοντάδες δημότες μας, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν την αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Μέσα από ένα πολυσύνθετο ρεπερτόριο, από έντεχνο κυρίως ελληνικό τραγούδι διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, τα χορωδιακά σύνολα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας, υπό την καθοδήγηση των χορωδών Λεωνίδα Βλαχόπουλου και Στέλιου Ζαχαρίου συνέθεσαν ένα μοναδικό παζλ ηχοχρωμάτων, μάγεψαν το κοινό το οποίο δε σταμάτησε καθ’ όλη τη βραδιά να τα ανταμείβει με το θερμότατο χειροκρότημά του.

Στη σκηνή εμφανίστηκε πρώτη η χορωδία του ΚΑΠΗ Θέρμης, ενώ ακολούθησαν οι χορωδίες Βασιλικών, Τριλόφου, Κάτω Σχολαρίου, Καρδίας, Νέας Ραιδεστού, και Τριαδίου, που παρουσίασαν τις μελωδίες τους συνοδεία ορχήστρας.

Ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, βαθιά συγκινημένος χαιρετίζοντας την 6η Χορωδιακή Συνάντηση «Γεώργιος Κοντοπίδης» των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, αναφέρθηκε στην μεγάλη απουσία του ανθρώπου που για χρόνια στήριζε και φρόντιζε για την αναβάθμιση όλων των δομών ΚΑΠΗ του Δήμου μας, τον Γιώργο Κοντοπίδη που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας. Σε ένδειξη τιμής απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Αντρέα Βιολιτζή στον γιό του, και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη της Δημοκρατικής Ενότητας, Πολυχρόνη (Νάκη) Κοντοπίδη.

«Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Θέρμης και να ευχηθώ όλοι μαζί, ενωμένοι να αγωνιστούμε ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις παροχές που προσφέρει ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου και των προγραμμάτων που εφαρμόζει για την Τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η συνέχιση και η επιπλέον ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων. Καλωσόρισε τους εκατοντάδες συνδημότες μας που τίμησαν τη μεγάλη αυτή χορωδιακή συνάντηση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της και ευχήθηκε καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους. Θυμίζουμε ότι και φέτος το ΚΑΠΗ Θέρμης  υπό την αρμοδιότητα του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρα  Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης»  υλοποίησε την πρωτοβουλία της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για την καθιέρωση ετήσιων συναντήσεων χορωδιών ΚΑΠΗ και διοργάνωσε την 6η Χορωδιακή Συνάντηση «Γεώργιος Κοντοπίδης» ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης, στην Αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019. Οι χορωδίες των ΚΑΠΗ αριθμούν σήμερα πάνω από εκατό μέλη, προετοιμάζοντας με ενθουσιασμό χορωδιακές συναντήσεις και αφιερώματα που διοργανώνουν στο τέλος κάθε σεζόν.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Μάρδας, οι Αντιδήμαρχοι Θέρμης Απόστολος Τσολάκης, Ζωή Γεωργαλή, Στέλιος Αποστόλου, Βασίλης Μουστάκας και Στέργιος Γκιζάρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  Πασχάλης Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος  Αγγέλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Άννα Μίχου, Δημήτρης Λιάντας, Κωνσταντίνος Τιτέλης, Ειρήνη Τσαρούχα και Μαρία Κέκη, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη και ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Λαγός καθώς και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θέρμης Σωτήρης Βογιατζής.

Να σημειωθεί τέλος, πως κατά την εκδήλωση συγκεντρώθηκε και ικανοποιητικός αριθμός τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης. Όπως είναι γνωστό τα Κέντρα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων είχαν εκφράσει με σχετική ανακοίνωση την επιθυμία τους, αντί εισιτηρίου οι συνδημότες μας να προχωρήσουν στο μέτρο του δυνατού του καθενός, στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.