• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

Bazaar βιβλίου στον Bρεφ/κό Σταθμό “Ελαφάκια”

Ένα όμορφο bazaar βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου στον παιδικό σταθμό ελαφάκια, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  των Βρεφονηπιακών Σταθμών “Ελαφάκια’,”Μελισσόπουλα”  και Παιδικό σταθμό “Γλυκιές Μελωδίες” του Δήμου Θέρμης. Ήταν μια εξαιρετική δράση, για την υλοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν σύλλογος, γονείς, παιδιά και προσωπικό.

Oi γονείς με χαρά ξεχώρισαν τα βιβλία, από την οικογενειακή βιβλιοθήκη, τα πρόσφεραν απλόχερα και τα μοιράστηκαν, προάγοντας και καλλιεργώντας τις έννοιες <προσφέρω” “μοιράζομαι” “συνεργάζομαι”.

Το δρώμενο αυτό αποτέλεσε τον επίλογο σε όλες τις άλλες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας που έλαβαν δράση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στους παιδικούς σταθμούς λειτουργούν δανειστικές βιβλιοθήκες με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο, να ταξιδέψουν μαζί του, να ονειρευτούν, να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν μία θετική στάση απέναντι στο βιβλίο γενικότερα.

Με την αλληλεπίδραση αυτή όλοι είχαν την δυνατότητα να αντιληφθούν πως το σχολείο είναι ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ανοιχτό σε κοινές δράσεις και κοινό προσανατολισμό ως προς την καλύτερη  εξέλιξη των παιδιών.