• Πλατεία Δημαρχείου 1, Τρίλοφος, Τ.Κ. 57500
  • +30 2392 330 221
  • +30 2392 330 226

Thermi Thermi

ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Αγκαλιά-Ζω”

ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Αγκαλιά-Ζω”

IMG_9518WP_20151116_004IMG_9542IMG_4459IMG_4333IMG_4449

Παιδιά και έφηβοι με αναπηρία φιλοξενούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», το οποίο λειτουργεί στη Θέρμη, Ταβάκη 28, προσφέροντας σε άτομα με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, αυτισμό κλπ υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης σε αυτά και στις οικογένειές τους.
Η λειτουργία της δομής ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 για την εξυπηρέτηση σαράντα έξη (46) παιδιών σύμφωνα με την ΠΚΜ/ΤΚΑ/3845/10-5-2012 άδεια λειτουργίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα 06.00-14.00 και 14:00-22:00) από Δευτέρα έως Παρασκευή, παρέχοντας τις παρακάτω υπηρεσίες:
• Δημιουργική απασχόληση μέσω ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων
• Προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας (Μουσικοθεραπεία, Θεατρικό παιχνίδι)
• ΄Αθληση και σωματική αγωγή
• Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία
• Ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων
• Φυσικοθεραπεία
• Οικογενειακή και ατομική συμβουλευτική
• Επισκέψεις κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα
• Εκπαίδευση με χρήση υπολογιστών

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» λειτουργεί υπό την αρμοδιότητα του νομικού προσώπου του Δήμου Θέρμης «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων του Δήμου για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., με όλο το δυναμικό των φιλοξενούμενων παιδιών.
Η μεταφορά και μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία από και προς το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης γίνεται με μίνι λεωφορείο ειδικού τύπου ιδιοκτησίας του ΝΠΔΔ «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», 14 θέσεων, με ράμπα μεταφοράς αμαξιδίων. Το λεωφορείο πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από και προς τη δομή για την πρωϊνή και απογευματινή βάρδια στις περιοχές Θέρμης, Τριαδίου, Αγ. Παρασκευής, Περιστεράς, Λακκιάς, Βασιλικών, Ν. Ρυσίου, Τριλόφου και Πλαγιαρίου.
Σκοπός της λειτουργίας του κδαπ είναι η ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών/εφήβων με αναπηρίες με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής, ατομικής εκπαίδευσης πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή κλπ), η κοινωνικοποίηση μέσω εκδηλώσεων, συμμετοχών και δράσεων αλλά και η στήριξη της οικογένειας και της ποιότητας ζωής των μελών της.

Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Θέρμης, όπως εκφράζεται για τα άτομα με αναπηρία είναι προσανατολισμένη στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει, με αποκλειστικό στόχο να ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα φιλοξενούμενα παιδιά και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Για να πετύχει τον παραπάνω στόχο επενδύει στην πραγματική έννοια της «Ποιότητας», την οποία συνεχώς προάγει, παρά τη μεγάλη μείωση των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη διάθεση πόρων για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Σχετικά Νέα